Ål Markedshage

Har du lyst på lokale grønnsaker, der du får direkte innblikk i hvordan de blir produsert? Har du tid, men lite penger eller nok penger, men ingen tid? Kanskje du bare trenger et sted å møte andre mennesker, et sted der du kan være nær naturen og dyrene på gården. Et sted å lære? Da er en andel i Ål markedshage noe for deg!

Andel i Ål Markedshage

Markedshagen er er på 3daa, i tillegg er det ca. 1 daa poteter. Her dyrkes det over 30 ulike sorter! Gården ligger oppe i Øvre-Ål, med fantastisk utsikt utover mot Gol!

Grønnsaker som dyrkes høyt over havet er en utfordring. Her er det kort sesong og snø halve året. Men å dyrke her oppe, 700moh på Ål's solside, gir en utrolig stor glede og motivasjon. Tenk på alt som det går an å dyrke her og ikke minst hvor utrolig godt det smaker!

Tanken er at vi sammen produserer og deler avlingene. At vi satser på høy kvalitet på råvarer som er lokalt dyrket, på en måte som jobber med og ikke mot klima. Her får du tilhørighet til maten du har på bordet. Målet med andelslandbruk er ikke billigere mat, selv om det i våre dager er en bonus å vite at du sparer penger på å ta del i dette felleskapet!
De siste to årene har jeg stort sett drevet på alene i markedshagen, men jeg savner et felleskap på jobb. Derfor vil jeg sesongen 2023 undersøke interessen for å ha noen andeler i markedshagen, i tillegg til markedshage. Du kan velge mellom tre løsninger:
- Leveringsandel: Ferdig høstet og pakket
- Selvhøsteandel: Du får komme å høste dine egne
grønnsaker! Her kan du velge mellom å bidra på 10t, 15t
eller 25t dugnad gjennom sesongen.
- Arbeidsandel: Har du mer tid til å bidra i hagen? Her kan du
velge mellom 50t og 80t dugnad gjennom sesongen.
Vi skal ha det gøy når vi jobber på gården. Her skal det læres, vi skal le masse og smake på alle spennende smaker som vokser rundt oss.
Du finner mer informasjon om andelene og priser inne på hjemmesiden min www.aal.markedshage.no.

Alle som har en andel i Ål Markedshage får tilbud om å være med på sosiale samlinger og dugnader gjennom året.
Vi starter året med et informasjonsmøte der vi går gjennom den kommende sesongen. Her får du komme med innspill, forslag og eventuelle endringer i markedshagen, datoer for felles samlinger osv.

Som en ekstra bonus, til deg som vil bli andelshaver, får du 20% på alle varer i boden. Boden er en bitteliten uisolert selvbetjent gårdsbutikk, på 6m2 med økologiske varer, lokale varer, litt interiørprodukter og selvfølgelig grønnsaker fra markedshagen i sesong.

Søre Dengerud gård

Søre dengerud har vært i min familie siden midten av 1500 tallet. Før det var den en ødegaard, så vidt vi vet. Når jeg overtar, blir jeg 14. generasjon. Her har mine forfedre stelt med gård og grunn før meg. Det har jeg tenkt å fortsette med. Det er en liten gård, som per i dag driver med sau. Vi har også noen kaniner, noen katter og en hund boende på gården.

Litt om meg

Jeg heter Ingunn Hallingstad Medgard, er 34 år gammel og bor på Søre Dengerud gård. Her bor jeg sammen med foreldrene mine (i kårboligen) og datteren min. Jeg er utdannet Førskolelærer og Agrotekniker i natur- og kulturbasert entreprenørskap.

Jeg hadde lenge fundert på hvordan jeg skulle drive gården. Sau alene gir ikke nok inntekt. Jeg har alltid likt å drive på i hagen, veien til grønnsaker ble derfor kort. Markedshagen ble startet i 2021 og jeg sluttet i jobben i barnehagen. De siste årene har bydd på opp og nedturer, mye læring, kurs og mange flotte nye kollegaer! Nå er jeg klar for å dele kunnskap og glede med mange flere, ved å åpne hagen opp for andelshavere.

Ser jeg deg som andelshaver denne sesongen?

Jeg håper at du har lyst til å bli med på å spre dyrkeglede som andelshaver i markedshagen dette året!