Bamble andelsgård

Bamble andelsgård er sentralt plassert på Solkysten i Bamble kommune, nær til både hav, skog og fjell. Vi er et ungt andelslandbruk med mye pågangsmot og mange planer for fremtiden, og vi ønsker å bidra til økt fokus på matkultur i kommunen vår.

Bamble Andelsgård leier Ramstadjordet på Eik gård i Bamble kommune og her dyrkes det grønnsaker etter økologiske prinsipper for våre andelshavere. Andelsgården produserer mange ulike sorter grønnsaker, som kan variere fra år til år, og gartneren passer på for oss. Høstingen foregår jevnlig etter hvert som grønnsakene blir modne. Du får usprøytet og kortreist mat, rett fra åkeren til en billigere penge enn hva du vil kunne gjøre i butikken. Grunnlaget for gode vaner blir lagt når barn kan se, lukte og smake ferske grønnsaker rett fra jorda, og å ta vare på og inkludere barna er viktig for oss. Å være andelshaver er både sosialt og inkluderende med ukentlige dugnader i åkeren, og mulighet for å delta på ulike arrangementer i samarbeid med Eik gård.
Siden 2021 har vi dyrket gravefritt, det vil si at vi dyrker i kompost oppå jorda og lar mikrolivet under overflaten jobbe for oss. Vi pløyer ikke, og det gir også mindre vekst av ugress og mindre CO2-utslipp. Resultatene har vært gode, mindre ugress og betydelig bedre avling.
Våre priser i 2023:
Ordinær andel: kr 2600,-
Liten familie, 2-3 personer: kr 4400,-
Stor familie, 4 eller flere: kr 5.000,-
Student/honnør: kr 2200,-
Student/honnør, 2 personer: kr. 3.300,-
1 honnør/student og 1 enkeltandel: kr. 3.800,-
Frikjøp for dugnad (tilsvarer 6 timer): kr 600,-
Vi har også tilbud om ferdighøstede grønnsaker i år.
Velkommen til oss, og nøl ikke med å ta kontakt om der er noe mer dere lurer på!