Bodø Andelslandbruk

Bodø Andelslandbruk dyrker grønnsaker og urter på friland etter økologiske prinsipper. Vi har to avdelinger: Fenes og Vågønes. Som andelshaver velger du den avdelinga som ligger lettest tilgjengelig for deg. Du inviteres til å ta del i dyrkinga og du høster selv din andel av avlinga.

Åkrene våre

I naturskjønne omgivelser på Fenes, ca. ei mil utenfor sentrum, leier vi ca. 5 mål jord. Bonden er med og jobber i åkeren, samt at han dyrker en del av småplantene for oss. Vi startet opp her i 2013 og har plass til ca. 75 andelshavere. Det er en del flerårige vekster her. Som jordskokk, seiersløk og krydderurter.

I 2016 utvidet vi med en åker på Vågønes. Vågønes gård var tidligere forskningsstasjon for Bioforsk og ligger midt på Rønvikjordene, i gangavstand til Bodø sentrum. Det er plass til 75 andelshavere.

Selv om begge åkrene bare er en steinkast unna byen ligger de likevel landlig og idyllisk til. Tar du en lukeøkt i gulrotsengen en stille vårkveld kan det hende du ser reven luske forbi eller havørna sveve majestetisk over jordene.

Bærekraft og selvforsyning i praksis

I år feirer vi 10 års jubileum. Helt siden oppstarten har vi hvert år dyrket fram mange tonn med mat. Vi ønsker deg velkommen med på laget slik at vi også de neste mange tiår fremover kan være en viktig aktør innen lokal, økologisk matproduksjon. Som medlem får du gleden av å delta i hele prosessen fra jord til bord. Det er sosialt, lærerikt og artig. I tillegg til at det gir den fantastiske bonusen å høste egne, ureiste grønnsaker. Det er bærekraft og selvforsyning i praksis!