Brånås Andelsgård

Brånås Andelsgård ligger idyllisk til i landlige omgivelser, med kort avstand til både Lillestrøm og Oslo. Vi dyrker økologisk og har et stort og allsidig utvalg grønnsaker og urter som kan høstes av våre andelshavere gjennom hele sesongen. Her kan du være med å dyrke, oppleve læring, fellesskap og mening i en travel hverdag.

Velkommen til Brånås Andelsgård

Brånås Andelsgård ligger like utenfor Lillestrøm by, i Lillestrøm kommune. Her dyrker vi et stort utvalg Debiosertifiserte grønnsaker, urter, rabarbra og bær. Vi inspireres av regenerative prinsipper og i produksjonen er jordhelse, biologisk mangfold, lavt karbonavtrykk og dyrevelferd viktige verdier vi i stor grad ønsker å ivareta. Gården og andelslandbruket drives av Tomas og Marit, som overtok Brånås Søndre Gård i 2016. Marit er utdannet gartner.

Som andelshaver hos oss kan du høste din andel grønnsaker en gang i uken gjennom hele sesongen og vi begynner innhøstingen ca 1.juli. (I 2020 høstet vi fra 15.juni til 1.november.) Hva du kan høste og hvor mye varierer fra uke til uke. Du bestemmer selv når du vil høste din andel i løpet av uken.

Brånås Andelsgård er et bondestyrt andelslandbruk, der gartner legger opp en dyrkeplan for hele sesongen. Gartner legger også opp arbeidsoppgaver som vi fullfører i fellesskap på dugnader. Disse arrangeres ukentlig og i helger. Noen andelshavere velger også å ta seg en arbeidsøkt alene på jordet - det er selvfølgelig helt i orden. På dugnad jobber vi med hele dyrkingsprosessen, blant annet gjødsling og jordarbeiding, såing, utplanting, tynning, luking - og selvfølgelig høsting.

Som andelshaver må du ikke delta på alle dugnadene vi setter opp. Du kan i stor grad velge selv når og hvor mye du vil involvere deg i prosessen, men i den ene andelen vår har vi en dugnadsplikt på åtte timer per sesong. Disse timene kan du jobbe inn når du selv ønsker i tidsrommet april/mai - oktober.

Ta gjerne kontakt med oss for info om pris eller andre spørsmål.