Kristiandsand andelslandbruk

Vi bygger på økologiske prinsipper og en sosial arena der dyrking gir rom for økt kunnskap om mat, læring om dyrking og bevaring av grønne områder i byen vår. Vi arrangerer sosiale fellesdugnader og det kreves ingen forkunnskap eller utstyr å delta.

Urbant landbruk på Sørlandet

Historikk: Andelslandbruk i Kristiansand - 2016 holdt vi til på Myran gård på Tveit men grunnet familieøkning hos bonden, flyttet andelslandbruket.
Våren 2017 startet vi opp på Liane, Søm (mellom Liantjønna og Søm kirke). Du kan komme hit med buss, sykkel eller du kan parkere på parkeringsplassen foran Søm kirke. Ta gjerne kontakt for mer info.

Grønnsaker midt i byen

Vi dyrker et sted mellom 40 og 50 ulike ting, som f.eks rotgrønnsaker, bladgrønnsaker, kålplanter, løk, bønner, poteter, urter og bær. Vi har en drivhustunnel på 5 x 25 metere hvor vi har tomater, agurk, chili og en del urter. Vi er også i gang med å plante frukttrær og har nesten 20 bærbusker.

Godt klima og god jord

Langs Sørlandskysten har vi gode forutsetninger for å dyrke mye forskjellig. Jordet vi dyrker på ligger like ved ei lita tjønn og grønnsakene blir derfor undervannet. Dette er en stor fordel og sparer oss for mye jobb.
Kom gjerne innom for å se hvordan vi har det - vi er lett tilgjengelig også for barnevogn og rullestol ettersom det i 2021 anlegges en tursti rundt jordet.

Organisering

Vi er et brukerstyrt samvirke, som har årsmøte som øverste organ. I tillegg er det et styret, som sammen med jordeier legger planer for drift. Den som vil være med bør beregne å kunne delta minst 2 timer hver 14. dag gjennom sesongen fra april til oktober - så kan du med god samvittighet ta sommerferie. Da er det andre som passer på til du er tilbake.
I 2020 kunne vi høste så sent som 20. desember og i 2021 startet vi så fort snøen er borte.