Lillestrøm samdyrkelag

Lillestrøm samdyrkelag ligger supersentralt, rett vis-a-vis Felleskjøpets hovedkontor. Som andelshaver i Lillestrøm samdyrkelag får du del i arbeidet, læringen, fellesskapet og grøden. Du får rett på en andel av produksjonen hver uke hele sesongen, og høster dine egne grønnsaker rett fra åkeren.

Åkeren på Lillestrøm

Våren 2020 pløyde U.Reist med støtte fra Felleskjøpet AGRI, NorGro og Lillestrøm kommune opp en tomt som hadde ligget brakk i mange år. Her skal fire mål bli til grønnsaksåker og like mye skal bli til blomstereng - til glede for insekter og øyne.

Den beste maten er ureist

Åkeren er en andelsåker hvor alle som vil kan kjøpe seg andeler og høste lokale grønnsaker i sesong fra juni/juli og ut oktober. Grønnsakene dyrkes etter økologiske prinsipper av en profesjonell økogartner – og de av medlemmene i samdyrkelaget som vil være med.

Samdyrking og fellesskap

Åkeren driftes i det daglige av en hovedgartner ansatt av U.Reist AS. Hovedgartner sørger for god vekst i åkeren organiserer dugnader, samdyrkinger og sosiale eventer for andelshaverne. Andelshaverne er invitert inn i dyrkingen på ukentlige samjobbinger. Som andelshaver mottar du en høstemelding fra hovedgartner hver uke, hvor det står hva som er høsteklart, hvor i åkeren det kan høstes og hvor mye av hver sort en andel utgjør. Andelshaverne høster grønnsakene sine når de vil.

Nysgjerrig?

Ikke nøl med å ta kontakt med oss hvis du har spørsmål. Hjertelig velkommen med på (sam)dyrkelaget!