Markedshagen på Dokka

Markedshagen på Dokka produserer et stort utvalg grønnsaker (omtrent 40 sorter), krydder og spiselige blomster. Vi tilbyr både tradisjonelle andeler med dugnad, men også grønnsakskasser til levering på Dokka, Hov, Gjøvik, Torpa, Lillehammer, Fagernes og Bruflat.

Nå har du sjansen til å bli andelshaver hos Markedshagen på Dokka i 2020. Sesongen 2019 har gått over all forventning og neste sesong ønsker vi å utvide til opptil 50 andelshavere. En andel består av ukentlige grønnsakskasser som inneholder 5 - 8 ulike sorter grønnsaker til en verdi av 250 kroner. Prisen for en andel er 3000 kroner med dugnad, men om man ønsker å kjøpe seg fri fra dugnad koster en andel 4000. Det vil være mulig å dele opp betalingen for de som ønsker det. For familier kan det lønne seg å kjøpe en familieandel til doble prisen.


Hva inneholder andelene?
Neste år skal det dyrkes et enda større mangfold av grønnsaker:
Bladgrønnsaker: Stangselleri, knollfennikel, bataviasalat, bladselleri, hjertesalat, bladbete, spinat, ruccola, asiasalater (pak choy, tatsoi og hon tsai tsai) og salatmiks
Belgvekster: bondebønne, brekkbønner, sukkererter
Fruktvekster: Tomat, chilli, paprika, aubergine, gresskar, sqaush og agurk
Kålvekster: Brokkoli, blomkål, spisskål, hodekål, grønnkålmiks, kålrot, neper, reddik, knutekål og rosenkål
Løkvekster: Gul løk, rød løk, purre, hvitløk, vårløk og gressløk
Rotvekster: gulrot, beter, persillerot, pastinakk og sellerirot
Krydderurter: koriander, persille, dill, rosmarin, estragon, sitronmelisse, merian, karve og oregano


Hva inneholder en typisk andel?
Jeg prøver å sette sammen en andel slik at det blir god variasjon i kassene og variasjon mellom ukene. Kassene vil inneholde noe mer bladgrønnsaker på våren og mer rotgrønnsaker på høsten. Kassene vil inneholde mellom 5 - 8 ulike sorter avhengig av sesong.


Tidlig sommerkasse kan inneholde: minigulrot, grønnkålmiks, reddiker, mini brokkoli, asiasalat (bra til wok!), spinat, gressløk, persille, dill, ruccola, knutekål eller neper
Sommerkasse kan inneholde: tomat, chilli, paprika, aubergine, sqaush, agurk, brekkbønner, bondebønner, hjertesalat, bladbete, knollfennikel, gul løk, rød løk hvitløk, vårløk, spisskål eller gulrot
Tidlig høstkasse: Gresskar, tomat, chilli, paprika, stangselleri, hvitløk, beter, sukkererter, brekkbønner, gulrot, gul løk, rød løk, hvitløk, purre, blomkål, brokkoli, spisskål eller bladbete
Sen høstkasse: gul løk, rød løk, purre, hvitløk, gulrot, beter, persillerot, pastinakk, kålrot, sellerirot, hodekål, blomkål, brokkoli, reddik, knutekål, rosenkål, asiasalat, spinat, hodesalat, stangselleri, sukkererter.


Hva må du bidra med?
For de som ønsker å ha en andel med dugnad, så er det to obligatoriske dugnader i året. Totalt kommer det til å bli arrangert fire dugnader i året, slik at du har frihet til å velge å bli med på de to som passer best. To av dugnadene finner sted på våren i mai og de to siste er fordelt på august og september.


Hva hvis jeg vil bidra mer?
Du er hjertelig velkommen til å bidra mer om du ønsker det. Jeg kan dessverre ikke gi noe mer reduksjon i pris, men det vil være mulighet for ekstra grønnsaker mot ekstra arbeid.


Høste selv eller hente?
Det er dessverre ikke mulighet til å høste selv. Grønnsakene hentes ferdig høstet og pakket på gården eller de kan hentes på utvalgte plasser mot et kjøretillegg.


Hvor mange leveringer?
Det er planlagt at en andel inneholder leveringer hver uke fra midten/slutten av juni og til begynnelsen/midten av oktober, som trolig blir en 15 - 16 utleveringer. Jeg kan dessverre ikke love noen eksakt start- og sluttdato, fordi det er vanskelig å planlegge været.


Hva med sommerferie?
Ingen fare, det er fullt mulig å motta ekstra grønnsaker på andre utleveringer om man ønsker feriestopp.


Hva koster det?
3000,- med dugnad
4000,- uten dugnad
Det er også mulig å kjøpe en familieandel til kroner 6000 med dugnad og 8000 uten dugnad.


Hvordan betaler jeg?
Du kan betale alt på en gang eller dele opp betalingen i 2, 3 eller 4 om du ønsker. Vi er veldig fleksible og har forståelse for at noen kanskje ikke har mulighet til å betale alt på en gang. Faktura sendes først fra januar.


Kan jeg kjøpe enkeltkasser?
Ja, det kan du. Vi vil selge enkeltkasser på REKO-Ringen Dokka, men kassene vil da koste 300,- per stk.