Solbakken på Berg andelsgård SA

Forbrukerdrevet liten andelsgård basert på samarbeid, respekt og felles interesse for bærekraftig mat og glede over å spise det man har dyrket selv. Vi dyrker økologisk og tenker helhetlig ifht gjenbruk og bruk av lokale råvarer og erfaringer. Menneskene på gården er den viktigste ressursen for å nå våre mål. Vi vil gjerne ha flere nye medlemmer!

Hvor ligger Solbakken andelsgård?

Solbakken andelsgård på Berg, 10 km sør for Tromsø sentrum, ligger sørvendt og vakkert til ved fjorden med utsikt over Bentsjordtinden.

Litt historisk om hvem vi er

Sesong 2017 var vår første - nå i 2022 har vi fått det meste på plass og ikke minst høstet mye erfaring, ikke bare grønnsaker. :)
Vi er en liten forbrukerdrevet andelsgård og hvor grunneier fungerer som daglig leder og koordinator for innsatsen og fellesskapet som gjøres.
Driften i andelsgården er helt økologisk og i mest mulig grad forsøker vi å være selvforsynte på jord, gjødsel, og planter. Gjenbruk og kreativitet er verdier vi verdsetter og forsøker å gjennomføre i praksis.

Hvem er vi og hva gjør vi i Solbakken andelsgård?

Sesongen i nord er relativ kort og begynner med prikling i drivhuset fra ca midten av april. Mai og juni er arbeidsintensive måneder og sesongen avsluttes i slutten av september.
Vi er en trivelig gjeng i Solbakken andelsgård i alle aldre og både familier og enkeltpersoner, og vi vil gjerne ta i mot flere.
Vi er organisert slik at vi jobber sammen i fellesdager; søndag, mandag, tirsdag og onsdag. Du kommer når du har anledning men må se til at du i løpet av sesongen får jobbet de timer som du har forpliktet deg til.