Tutturen Gård

Tutturen andelsgård er et felleskap av matglade og miljøbevisste mennesker. Vi dyrker et stort utvalg av grønnsaker etter økologiske og regenerative metoder i faste bedd, for å få bedre avlinger, et bedre jordliv, og et bedre klima. Vi ønsker å bidra til et bærekraftig matsystem og skape verdifulle og lærerike matopplevelser gjennom å koble mennesker til maten vi spiser.

Tutturen gård ligger midt mellom Mysen og Rakkestad, i Indre Østfold. Gården har vært drevet delvis økologisk siden 60-tallet, og hele gården ble sertifisert økologisk i 1998. Gjennom andelsgården, som nå er i sin andre sesong, ønsker vi å videreføre kunnskapen og prinsippene rundt kretsløp og samspill med naturen, samtidig som vi prøver ut nye metoder innenfor dyrking og jordbruk. Vi utforsker permakultur, regenerativt jordbruk og ‘no-till’-metoder som tar vare på mikroorganismene i jorda. Dette kan gi et mer fruktbart jordsmonn, og større og mer næringsrike avlinger.

Det er noe fint med å kunne tilberede og spise ferske grønnsaker som man har vært med på å dyrke og høste selv. Det er også givende å være ute og jobbe, kjenne jord mellom fingrene, og se at ting spirer og gror. Hos oss i Tutturen andelsgård trenger du ikke ha noen erfaring med grønnsaksdyrking fra før, så lenge du har interessen og lyst til å lære. Gjennom jevnlige dugnader skaper vi et felleskap, lærer av hverandre og tar ansvar for å dyrke på en bærekraftig måte.

Høres dette spennende ut? Ta gjerne kontakt for mer informasjon, eller meld deg på for sesongen 2020 allerede nå!
andelslandbruk@tutturengaard.no