Viker Røed andelsbruk

På Viker gård dyrker vi økologiske grønnsaker. I tillegg selger vi økologisk mel, brød, samt lokal eple-og bringebærsaft i gårdsbutikken.

Ingen dugnadsplikt.

I april er det mulig å komme og oppleve lamming og utplanting/såing på gården. I oktober har vi en felles innhøstingsdag med mye god mat av det vi produserer.

Det er mulig å bli med og hjelpe til i åkeren og få andelen til en redusert pris ut i fra hvor mye du jobber. Men det er ingen plikt å hjelpe til. Du kan også få levert grønnsaker på døra i Modum området (dette koster 100 kr per gang i tillegg til grunnsummen på 3500 kr).

Vi har en kjernegruppe som er med på planlegging av sesongen. Ole og Maren Wiger har ansvar for produksjon av grønnsaker på Viker gård. Lars Redalen har ansvar for fruktproduksjon på Røed gård.

Hvor mye er 1 andel?

1 andel er tenkt til 1 voksen person. Hvis det er god avling blir det av erfaring nok til flere i den mest frodige sesongen. Men det er ingen garanti. Hver enkelt må også tenke over hvor ofte de har mulighet til å høste slik at de får det de har betalt for. Det er mulig å kjøpe 1/2 andel og opp til flere andeler.

Av og til vil vi i fellesskap lage mat og konservere til senere bruk av det vi produserer. Det er frivillig å være med på.

Inspirasjon

Vi har en lukket facebook gruppe hvor vi legger ut oppskrifter, kommer med forslag til hvordan vi kan bruke de ulike grønnsakene og hvordan vi dyrker maten. Slik er det mulig å få tips til egen dyrking om en er interessert i det.

Pris

En andel koster kr 3500,- (100 kr per gang for ferdig høstet grønnsaker).
For en skole eller gruppe koster en andel kr 5000,-
Epler og plommer har egne priser.