Pressepakke
Andelslandbruk er en ny spennende modell i norsk landbruk som sikrer økt produksjon av norsk mat og en direkte kontakt mellom landbruket og forbrukere. Definisjonen av andelslandbruk, er:
«Andelslandbruk er et langsiktig samarbeid mellom forbrukere og de som produserer mat- og andre landbruksprodukter. Ansvar, risiko og avling blir delt mellom partene etter avtale for ett år om gangen».
Det første andelslandbruket ble etablert i Norge i 2006, på Øverland gård i Bærum. Fra og med 2015 har antallet vokst kraftig. Per februar 2021 finnes det 92 andelslandbruk i Norge, fordelt over alle landets fylker. De fleste andelslandbrukene produserer grønnsaker, men flere har også involvert egg, mel og kjøtt. Se på kartet for en oversikt over hvor andelslandbrukene i Norge befinner seg, og les mer om de enkelte gårdene der. Se også oversikten her for mer info om utviklingen og fordelingen per fylke.
For spørsmål knyttet til andelslandbruksmodellen, oversikt over andelslandbruk i Norge m.m. ta kontakt med:
Alexandra Devik på alexandra@okologisknorge.no


Alexandra Devik, prosjektkoordinator for andelslandbruk, i Økologisk Norge
fotokreditering Emma Gerritsen
Last ned høyoppløst fil