PRESSEPAKKE

Andelslandbruk er en ny spennende modell i norsk landbruk som sikrer økt produksjon av norsk mat og en direkte kontakt mellom landbruket og forbrukere. Definisjonen av andelslandbruk, er:

 «Andelslandbruk er et langsiktig samarbeid mellom forbrukere og de som produserer mat- og andre landbruksprodukter. Ansvar, risiko og avling blir delt mellom partene etter avtale for ett år om gangen». 

Det første andelslandbruket ble etablert i Norge i 2006, på Øverland gård i Bærum. Fra og med 2015 har antallet vokst kraftig. Per mars 2018 finnes det 81 andelslandbruk i Norge, fordelt over alle landets fylker. De fleste andelslandbrukene produserer grønnsaker, men flere har også involvert egg, mel og kjøtt. Se på kartet for en oversikt over hvor andelslandbrukene i Norge befinner seg, og les mer om de enkelte gårdene der.

For spørsmål knyttet til andelslandbruksmodellen, oversikt over andelslandbruk i Norge m.m. ta kontakt med:

Alexandra Devik på alexandra@okologisknorge.no eller Marte Guttulsrød på marte@okologisknorge.no



Logoer:

For web: Last ned

Høy oppløsning: Last ned

Grunnprinsipper for andelslandbruk:

A4-side

Flyer med bilde

Alexandra Devik, prosjektkoordinator

fotokreditering Emma Gerritsen
Last ned høyoppløst fil

Marte Guttulsrød, prosjektkoordinator

fotokreditering Emma Gerritsen
Last ned høyoppløst fil